Välj en forskarskola som leder rakt in till framtiden

När du planerar för en bra forskarskola på sommaren har du tur eftersom det finns ett antal du kan välja mellan i Sverige där ungarna lär som om vetenskap men också kan skapa bra kontakter med andra som är intresserade av samma saker som dem. Med ungarna upptagna kan du då ägna dig åt annat roligt som inte passar för dem, till exempel shopping eller casinospel online.

Det finns så klart mycket annat du också kan göra på nätet, allt från att boka resor till att inreda hemmet med nya möbler, eller bara göra lite vardagsshopping. Det är perfekt att göra detta när du inte har barnen runt dig så att du verkligen kan slappna av.

AstraZenecas sommarforskarskola

AstraZenecas sommarforskarskola är perfekt för elever som har gått ut årskurs 8 och 9 eller första ringen på gymnasiet. Skolan tar plats på KTH i Stockholm och Göteborgs universitet. Det innebär att eleverna som deltar har tillgång till lokaler av hög kvalitet och kan ta del i riktiga forskningsmetoder. Lektioner, studiebesök, laborationer och andra roliga aktiviteter gör att sommarlovet är både roligt och lärorikt. Här kommer deras upptäckarglädje och nyfikenhet att främjas i en uppmuntrande miljö där det är roligt att lära sig.

Sommarförskolan som sponsras av AstraZeneca ämnar att låta ungdomar inspirera varandra med hjälp av kunniga handledare som själva är högpresterande högskolestudenter. Programmet ämnar främja naturvetenskap genom pedagogik som grundar sig i problembaserat lärande där inlärningen sker genom att lösa problem tillsammans. Här får unga personer som är intresserade av naturvetenskap tillgång till andra förebilder inom samma område vilket hjälper dem att se hur man kan skapa en riktig karriär inom naturvetenskapen.

Karolinska sommarforskarskolan

Karolinska Institutet i Stockholm har också en utmärkt sommarforskola för gymnasieelever. Programmet är utformat för elever som är på andra eller tredje året av en naturvetenskaplig eller teknisk linje på gymnasiet. Det är alltså ett något avancerat program och är perfekt för eleven som redan kan mycket men vill lära sig mer och starta sin karriär inom forskning och vetenskap så snart som möjligt. Programmet är dessutom unikt eftersom eleverna har möjlighet att delta i ett riktigt forskningsprojekt som ger dem en utmärkt insikt i hur fältet fungerar. De lär sig från professionella forskare och många deltagare i programmet går vidare till karriär inom medicin och andra vetenskapliga fält.

Det är bara två bra program men det finns otaliga sommarforskarskolor att välja mellan. Båda är bra för ungdomar som är seriösa när det gäller deras intresse för forskning och vetenskap.