Borde ditt barn börja spela poker

Vi vet att det här kanske låter helt uppåt väggarna, och vi uppmuntrar såklart inte till att barn börjar spela poker med riktiga pengar eller att de ska börja spela på casinos online. Det är bara du som vuxen som kan, både enligt lag och etik, gå in på en sida och sätta dig vid ett pokerbord – och kanske till och med utnyttja en Bethard bonus när du ändå är i farten. Trots att det finns restriktioner på hur ditt barn kan spela poker så finns det faktiskt vissa fördelar med att låta barnen utforska pokerspelandet – det kan ha flera positiva effekter på deras tankegångar och logiska talanger.

Bli inte avskräckt av bara tanken

Det är som sagt ingenting med pengar som vi pratar om när vi talar om barn och poker i samma mening. Att utveckla ett spelande med riktiga insatser som barn vore väldigt opassande och farligt, men genom att lära barnet om poker och alla de talanger man får genom spelet så kan man uppfostra sitt barn att bli mer begåvat och faktiskt klara av livet bättre. Om du fortfarande inte är övertygad, läs igenom den här listan över positiva effekter som poker kan ha på ditt barn, och se ifall du ändrar åsikt efter läsningen.

Den sociala förmågan utvecklas

Genom att skapa en aktivitet som du kan samla familjen kring får du en ny ingång till att umgås med dina barn. Det kan ibland vara svårt att hitta saker att göra tillsammans där alla får ut lika mycket av upplevelsen, men att spela och lära ut poker kan bli en av dem. Dessutom kan ditt barn bli bättre på att umgås i sociala situationer, särskilt om du bjuder in utomstående till att delta i familjens spelande. Att samlas kring en specifik aktivitet kan stärka vänskapsband, och få dig att känna dig mer connected till ditt barn.

Minnet blir bättre

Det är ganska mycket som ska minnas när man spelar poker. Det första är såklart vilka regler som gäller för spelet, men sen ska du dessutom komma ihåg vilka kombinationer som finns på handen, vilka som ligger högt och vilka som ligger lågt och vilka kort som inte är värda någonting. Lägg sedan till det faktum att du måste ha koll på de andra spelarna för att veta hur de kanske kommer att spela nästa hand, och du får en mängd olika faktorer barnet måste hålla koll på samtidigt. Om inte bara för minnets skull, spela poker för multitaskandet som ingår också.

Lär barnet riskbedömning

Att barn – kanske främst tonåringar – inte har så hög impulskontroll och därmed inte kan kalkylera risker särskilt bra är ingen nyhet. Genom att lära barnen spela poker, och därigenom riskerna för vilka val de gör beroende på handen de fått, så kan du öka ditt barns riskbedömning och därmed sova lite lugnare om nätterna.

Det finns många som argumenterar för fördelarna med poker, Bill Gates en av de mest kända, och det skadar aldrig att prova på en omgång eller två. Var noga med gränserna för barnens spelande, och se till att ha roligt under tiden – då kommer du få ut mest av pokern.