Lekar och aktiviteter som passar för sommarskolan

Det är alltid bra att ha lite lekar och aktiviteter på lager när det är dags för sommarskola. Det kan underlätta för att låta barnen lära känna både varandra och er lärare, och det är aldrig fel att bryta isen med en rolig lek. Det kan ibland vara svårt att få inspiration till vad man egentligen kan hitta på, så titta igenom vår lista för att se lite förslag på vad ni kan göra med barnen, innan du efter en lång dag äntligen kan slappna av med lite gratis spinns bonusar utan insättningskrav. Här kommer våra allra bästa tips för att förgylla sommarskolan.

Fixa en rolig skattjakt första dagen

Det här är en aktivitet som passar sig både de första dagarna och under de sista, det är ett bra sätt att knyta ihop säcken på – och öppna den! Se till så att det finns små priser att vinna för de barn som lyckas med skattjakten först, rita gärna en karta eller placera ut ledtrådar så att barnen får öva i att arbeta tillsammans. När skatten är upphittad kan du gärna köra en omgång till, genom att låta ett av barnen gömma skatten, så att ni andra får leta.

Svalka med vatten

Det kan bli riktigt varmt inne i klassrummet, och att ha en avslutande lek med vatten i någon form kommer definitivt att höja humöret på både barn och vuxna. Se till att varna föräldrarna innan bara, så att barnen inte kommer i sina finaste kläder just den dagen.

Använd naturen i undervisningen

Det är såklart lite olika vad det är som barnen ska lära sig, men det är aldrig fel att ha lektioner utomhus när vädret tillåter det. Blanda lek med lärande genom att till exempel använda naturen som finns runt omkring, kanske genom att låta barnen samla in löv och växter från en intilliggande skog, och sedan identifiera dem med hjälp av uppslagsverk, eller helt enkelt flytta ut hela klassrummet utomhus. Det kommer definitivt att underlätta uttråkade barn, eftersom det genast blir något annorlunda med lektionerna.

Besök ett bibliotek

Numera måste alla skolor ha ett eget bibliotek, men det är nästan bäst att kunna besöka ett folkbibliotek när man har klassen med sig på sommaren. Om det finns ett på gångavstånd är detta en perfekt aktivitet, det behöver inte vara något krav på att barnen faktiskt lånar någon bok, men det är ett bra tillfälle att lära dem lite om hur böckerna är uppdelade, vad som faktiskt finns på biblioteket och vem som får lov att gå dit. Ofta går barn som inte har läsande föräldrar inte till biblioteket, vilket innebär att de kan bli ganska gamla innan de inser möjligheterna med att besöka sitt lokala bibliotek – detta kan du komma runt genom att ha en enkel rundvandring på sommaren.

Ta till klassikerna

Det här kanske låter tråkigt, men klassiska namnlekar och aktiviteter som tafatt och under alla hökens vingar är klassiker av en anledning. De kommer alltid vara populära, och är tacksamma att plocka fram när inspirationen tryter.