Ledig eller gå i skolan på sommaren

go to school in the summerNär det nu är så mycket skola hela året så kan det ju kännas lite konstigt att det även ska behövas dessa skolor och läger som nu finns även på sommaren när barnen helt plötsligt ska vara lediga. Dessa skolor och läger är inte alls någonting som är obligatoriskt eller på något sätt har med den vanliga skolan att göra. Här är det helt enkelt dina barn som ska få en trivsam upplevelse och kanske till och med du som ska få lite ledig tid med andra än bara dina barn. Dessutom blir barnen mera självständiga.

Nu är det väl förhoppningsvis så att de flesta inte skickar iväg sina barn på ett läger eller en sommarskola bara för att bli av med dem, även om detta naturligtvis även existerar. Här handlar det oftast om barnens egen vilja och när det gäller alla de sommarskolor och läger som finns, brukar det faktiskt vara rusning till dessa. Beror detta på att sommarlovet är för långt och att det istället skulle kortas av och de börjar skolan lite tidigare? Så är det naturligtvis inte alls utan dessa läger och skolor behövs helst enkelt som alternativ för barnen istället för att bara vara i hemmiljön eller alltid åka på semester med familjen.

Här kommer de alltid att träffa nya vänner och trivas tillsammans med alla de aktiviteter och lekar som kommer att finnas på programmet varje dag. Naturligtvis kommer de även att få lära sig någonting om de vill, men då sker detta helt på deras egna villkor. Ibland kan det faktiskt vara bättre kunskaper som kommer ifrån en skola på sommaren då dina barn själva har fått välja, än de kunskaper de lär sig i den vanliga skolan. Hur lustigt det än låter så är det många som vill gå i skolan på sommaren.