Har sommarskolor en läroplan

If the summer school curriculumPrecis som det tidigare har påtalats, har en sommarskola eller ett läger ingen som helst skyldighet att lära dina barn någonting. Här är det upp till barnen själva vad de vill ta till sig och bära med i bagaget vidare i livet. I och med detta kommer det aldrig att finnas någonting som kallas för en läroplan när det kommer till sommarskolor och läger. Läroplan är det bara alla de registrerade skolor och utbildningar som har, där alla har skolplikt mellan första till nionde klass. Naturligtvis finns det även en läroplan när det gäller vuxenskolor, gymnasium, universitet och andra godkända utbildningar.

När det nu inte finns någon läroplan för sommarskolor och läger, så kommer det väl säkert att bli mycket svårt att få kontroll över allt som händer och sker. Så är det lätt att tänka och tro, men detta är inte alls fallet. Även om det inte finns någon läroplan, så finns det alltid olika saker som har planerats som aktiviteter och mindre utbildningar. Naturligtvis kommer det alltid att finnas någon som har suttit vid rodret och skapat denna skola eller detta läger och då har detta gjorts utefter vad som kan tänkas vara roligt och intressant att göra för barnen i vilken ålder de än befinner sig.

Nu är detta alltid varierande mellan olika sommarskolor och läger. Vissa har en större planering medan andra tar dagarna som de kommer, men alltid hittar på någonting roligt. Om du är den typen av förälder som från början vill veta vad dina barn kommer att göra och utsättas för på en sommarskola eller ett läger, så är du den som väljer det som har en bra planering. Om du vill att dina barn ska få en rolig överraskning varje dag och litar på de som tar hand om dem kan du välja precis vad som helst.